Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Această politică de confidențialitate îndeplinește cerințele de prezentare a informațiilor în conformitate cu art. 12 litera f din Regulamentul General al UE privind protecția datelor cu caracter personal ( „GDPR“) și oferă un rezumat al prelucrării informațiilor privind identitatea personală a utilizatorilor ( „date personale“, „informații personale“) de pe acest site.

1.Cine este operatorul datelor dumneavoastră cu caracter personal si cine este responsabil pentru prelucrarea acestor date?

SC FLAVUS Investiții SRL str. Turnului nr 5 Brașov, 500152
Mail: office@flavus.ro este operator de date cu caracter personal si proprietarul https://www.flavus.ro

Compania, in calitate de operator de date cu caracter personal este responsabila pentru prelucrarea datelor personale de pe acest site flavus.ro (denumit în continuare „noi“). Prelucrarea informațiilor de identificare a persoanelor ( „date cu caracter personal“) se efectuează în conformitate cu prevederile Regulamentului 679/2016 GDPR și Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 679/2016/ al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date

Acest site are sub-site-uri (subdomeniile), care aparțin serviciilor furnizate subsidiar. Aceste sub-domenii sunt

 

Compania FLAVUS INVESTITII este responsabila pentru prelucrarea datelor personale cu privire la aceste subdomenii. Puteți sa contactați responsabilul desemnat cu protecția datelor la adresa indicată mai jos, prin utilizarea tag-ului de referință „În atenția responsabilului cu protecția datelor“ sau scriind la: protectiedate@flavus.ro Vă rugăm să folosiți referința „În atenția responsabilului cu protecția datelor“.

  1. Ce date personale sunt colectate?

Website-ul nostru colectează în mod automat anumite informații si date pe care le stochează în fișiere-jurnal. Aceste informații includ adresa de protocol internet (IP), locația generală în care se află computerul sau dispozitivul dumneavoastră (la nivel de oraş), tipul de browser, sistemul de operare, momentul accesării, link-ul paginii accesate. Folosim aceste informații pentru a ne putea concepe site-ul în așa fel încât să se adapteze mai bine la nevoile utilizatorilor noștri. De asemenea, este posibil să vă folosim adresa IP pentru a putea contribui la diagnosticarea problemelor legate de serverele noastre și pentru a ne administra pagina de internet, pentru a analiza tendințele, pentru a urmări mișcările vizitatorilor și pentru a culege informații demografice generale care să ne sprijine în identificarea preferințelor vizitatorilor. Temeiul prelucrării este interesul nostru legitim de a monitoriza activitatea pe site şi a asigura securitatea site-ului. Datele sunt păstrate timp de un an de la data vizitei. De asemenea, website-ul nostru utilizează cookie-uri, despre care puteți citi în secțiunea de mai jos.Ca regulă generală, pentru plasarea cookie-urilor care nu sunt strict necesare funcționalității paginii este necesar consimțământul dumneavoastră, pe care vi-l vom solicita daca este cazul la intrarea pe site. Opțiunile dumneavoastră privind utilizarea cookies-urilor pot fi modificate oricând, instrucțiuni în acest sens fiind incluse în Politica de cookie-uri.

  1. Ce sunt cookies-urile si cum sunt utilizate?

Cookies-urile sunt fișiere de text mici care sunt salvate pe computer atunci când vizitezi un site web. Cookies-urile care sunt salvate pot fi atribuite web browser-ului utilizat de tine. În cazul în care site-ul este vizitat din nou, browser-ul web returnează conținutul cookies-urilor, permițând astfel ca tu, in calitate de utilizator să poți fi recunoscut. Anumite cookies-uri sunt șterse automat atunci când execuți log out. Setările de confidențialitate și de securitate ale browser-ului pe care îl utilizați pot fi configurate in conformitate cu preferințele dumneavoastră, însă este posibil să nu puteți accesa toate caracteristicile nostru dacă ștergeți cookie-urile folosite de site-ul nostru.

Ca principiu general, cookies-urile permit recunoașterea online fără a face referire la o anumită persoană. Cookies-urile însă pot conduce la identificarea directa a utilizatorului atunci când informațiile pe care le conțin sunt corelate cu alte informații în afară de informațiile generate de cookie-urile în sine. Aici se face o distincție între cookies-uri, care sunt necesare pentru furnizarea de caracteristici pentru site și cookies-urile care sunt necesare pentru alte scopuri, de exemplu, analiza comportamentului utilizatorului sau afișarea de conținut pentru  serviciile oferite de către compania noastră.

Cookie-urile care sunt necesare pentru furnizarea de caracteristici pentru funcționarea site-ului includ în special următoarele:

  • Cookie-urile care sunt folosite pentru a identifica sau autentifica utilizatorul;
  • Cookie-urile utilizate pentru a stoca temporar datele introduse de către utilizator ;
  • Cookie-urile utilizate pentru a stoca preferințele utilizatorului (de exemplu modul de căutare sau setările de limbă);
  • Cookie-urile care stochează date pentru a permite redarea de conținut video sau audio.

Cookies-urile care sunt necesare pentru alte scopuri ale site-ului includ cookie-urile Analitice utilizate pentru a determina comportamentul vizitatorilor noștri sau in scop de statistic (de exemplu sub-pagini vizitate, număr de interogări de căutare efectuate).

  1. Ce date sunt colectate și în ce scop?

Scopul prelucrării datelor se poate baza pe cerințele tehnice, contractuale, legale sau care rezultă din acordul(consimțământul) care a fost dat de către utilizator.

Noi folosim datele descrise în secțiunea 2 pentru următoarele scopuri:

  • Pentru a oferi anumite caracteristici către conținutul paginii web și pentru a asigura securitatea tehnică privind remedierea problemelor și de asemenea, pentru a se asigura că persoanele neautorizate nu obțin acces la sistemele tehnice ale site-ul nostru;
  • Pentru a efectua măsurători și analize de marketing, în ​​scopul de a face site-ul nostru mai eficient și interesant pentru tine precum și în scopuri statistice;
  • Pentru comunicare, privind finalizarea procedurilor precontractuale ale clientului;
  • Pentru a trimite informări privind diferite aspecte de furnizare a serviciilor prin e-mail;

Pentru alte informații despre alte scopuri de prelucrare a datelor, vă rugăm să consultați secțiunile de mai jos a acestei Politici de confidențialitate.

 

4.1 Furnizarea de date aparținând site-ului

4.1.1 Descrierea și domeniul de prelucrare a datelor

La fel ca în cazul majorității site-urilor web, serverele noastre înregistrează în mod automat solicitările de pagini efectuate când un utilizator accesează site-urile noastre web. Aceste „jurnale de server” includ, de obicei, solicitarea dvs. web, adresa IP, tipul de browser, limba browser- ului, data şi ora solicitării şi unul sau mai multe cookie-uri care pot identifica în mod precis browserul dvs.

Pentru a permite buna funcționare a site-ului nostru, pentru a efectua analize de securitate care urmează să fie implementate si pentru a preveni  atacuri de tip denial-of-service, fișierele jurnal de server sunt colectate și salvate pe termen scurt, ca parte integrantă a accesului automat la date care sunt create de sistemul nostru din momentul accesării pana la finalizarea accesarii site-ului nostru și în timp ce navighezi (a se vedea secțiunea 2). Conținutul fișierelor jurnal de server nu este corelat cu alte date. Noi folosim fișierele jurnal de server pentru analize statistice pentru a remedia problemele tehnice, pentru a preveni și ne apăra împotriva atacurilor de tip denial-of-service și preveni tentativele de fraudă, precum și pentru a optimiza buna funcționare a site-ului nostru.

4.1.2 Scopul și temeiul juridic al prelucrării datelor

Temeiul juridic pentru crearea de fișiere jurnal de server rezultă din art. 6 (1) (f) GDPR. Interesele noastre legitime se află în buna funcționare a site-ului nostru, efectuarea de analize de securitate și de apărare împotriva amenințărilor cibernetice.

4.1.3 Durata de depozitare sau a criteriilor aplicate în definirea acestei perioade

Când paginile site-ului nostru sunt accesate, informațiile sunt înregistrate în fișierele jurnal de server, care sunt stocate pe serverul nostru de web; adresele IP conținute în acestea se elimină după 7 zile, cel târziu. Nicio analiză este realizată în acest timp dacă nu există o amenințare cibernetica sau un alt tip de atac.

 

4.1.4 Opțiuni pentru depunerea unei obiecții cu privire la eliminarea unor date colectate

Aveți dreptul de a depune o obiecție cu privire la prelucrarea datelor conținute în fișierele jurnal de server cu condiția că există motive convingătoare care apar din situația dumneavoastră specifică. Dacă doriți să va exercitați dreptul de opoziție, vă rugăm să ne scrieți la adresa de contact din secțiunea 1.

4.2 Colectarea de date prin formular de contact, e-mail și telefon

4.2.1 Descrierea și domeniul de prelucrare a datelor

Pe site-ul nostru, aveți posibilitatea de a ne contacta prin intermediul unui formular de contact, prin e-mail, prin telefon sau prin intermediul serviciului de call center externalizat folosind adresa de e-mail desemnată și numărul de telefon. Dacă doriți sa beneficiați de această opțiune, informațiile pe care le introduceți în formularul de contact, adresa de e-mail și / sau numărul de telefon sunt dezvăluite catre noi. În funcție de motivul pentru care suntem contactați (întrebări despre serviciile noastre, urmărind drepturile dumneavoastră ca subiect al prelucrărilor de date, sau de exemplu, depunerea unei cereri de acces la informații) datele dumneavoastră de contact sunt prelucrate (cu ajutorul furnizorilor de servicii). Dacă este necesar pentru procesarea solicitării dvs., aceste informații pot fi partajate cu terțe părți (de exemplu companiile partenere).

4.2.2 Scopul și temeiul juridic al prelucrării datelor

Temeiul juridic pentru procesarea datelor dvs. de contact rezultă din art. 6 (1) (f) GDPR. Avem interese legitime în procesarea cererii dvs. precum și în comunicările efectuate in continuare. În cazul în care scopul de contact stabilit cu noi este de a intra într-un contract de prestări servicii cu compania noastră, baza legală pentru procesarea datele dvs. de contact rezultă din art. 6 (1) (b) GDPR.

4.2.3 Durata de stocare si criteriilor aplicate în definirea acestei perioade

Datele dumneavoastră de contact sunt șterse odată ce solicitarea a fost procesată și comunicarea ulterioară a fost întreruptă. Acest lucru nu se aplică în cazul în care scopul contactului stabilit cu noi este de a încheia un contract sau doriți sa va exercitați drepturile ca un subiect a prelucrărilor de date (de exemplu, cerere furnizare informații). În acest caz, detaliile sunt stocate până când toate obligațiile contractuale și / sau legale au fost îndeplinite pe perioadele de păstrare legale (în prezent, între 6 și 10 ani) care împiedică ca aceste informații să fie șterse.

4.2.4 Opțiuni pentru depunerea unei obiecții și situații care pot conduce la limitarea/eliminarea prelucrărilor datelor dvs.

Aveți dreptul de a depune o obiecție cu privire la prelucrarea informațiilor de contact cu condiția că există motive convingătoare care apar privind situația dumneavoastră specifică. Dacă doriți sa va exercitați dreptul de opoziție vă rugăm să scrieți la adresa de contact din secțiunea 1. Dacă depuneți o contestație, comunicarea cu tine nu mai poate fi continuată. Acest lucru nu se aplică în cazul în care este necesar pentru finalizarea procedurilor precontractuale, urmărirea unui drept in justiție, îndeplinirea unui contract sau exercitarea drepturilor dumneavoastră ca un subiect de prelucrare sau stocarea datelor de contact.

4.3 Afirmarea drepturilor  dumneavoastră ca persoana vizata de prelucrările de date

4.3.1 Descrierea și domeniul prelucrării datelor

Pe site-ul nostru aveți posibilitatea de a va  exercita drepturile dumneavoastră ca subiect a prelucrărilor de date, de exemplu, cereri de informații privind datele personale care sunt stocate în prezent de către noi. Pentru a va valorifica drepturile dumneavoastră ca subiect de date, este necesar să furnizați informații către FLAVUS INVESTITII / sau colaboratorilor  săi date referitoare la identitatea dvs. și informațiile specifice privind datele care au fost prelucrate. Fără aceste informații, FLAVUS INVESTITII / sau colaboratorii noștri  nu suntem în măsură să răspundem la solicitările privind drepturile dumneavoastră ca un subiect sau persoana vizata de prelucrările de date.

4.3.2 Scopul și temeiul juridic al prelucrării datelor

Temeiul juridic pentru procesarea informațiilor personale în a afirma drepturile dumneavoastră ca subiect de prelucrare a datelor rezultă din art. 6 (1) litera c GDPR, „Conformarea cu o obligație legală“.

4.3.3 Durata activităților de prelucrare, stocare sau a criteriilor aplicate în definirea acestei perioade

FLAVUS INVESTITII / sau colaboratorii noștri păstrează date din corespondența cu dumneavoastră în ceea ce privește drepturile  dumneavoastră ca subiect de prelucrări de date personale pentru o perioadă de trei ani. Acest lucru nu se aplică informațiilor obținute pentru a stabili identitatea, de exemplu, prin intermediul unei fotocopii a cărții de identitate sau datele personale de identitate. Aceste date vor fi șterse în decurs de o săptămână de la data la care s-a stabilit identitatea.

4.3.4 Opțiuni pentru depunerea unei obiecții și situații care pot conduce la limitarea/eliminarea prelucrărilor datelor dvs.

Prelucrarea informațiilor este necesară pentru respectarea drepturilor dumneavoastră ca persoana vizata și în această măsura aveți dreptul de a revoca consimțământul pentru prelucrarea acestora. Datele prelucrate pana la retragerea consimțământului se bucura de legalitatea activităților.

4.4 Webtracking

Atunci când accesați site-ul nostru este posibil sa utilizam funcții pentru a măsura și evalua comportamentul utilizatorilor și interacțiunea cu noi. Aceste caracteristici vor utiliza datele de acces (a se vedea secțiunea 2 de mai sus) și le utilizam pentru a analiza interacțiunile dvs. cu site-ul nostru prin intermediul cookies-uri de urmărire. Acest tip de analiză, de obicei, nu are nevoie de date cu caracter personal. Prin urmare, adresa dvs. IP va fi scurtata pentru ultimul octet ceea ce duce la profiluri de utilizator anonime, care nu vor fi combinate cu alte date care le stocăm. Vor fi create numai profiluri de utilizator, dacă sunteți identificabili ați consimțit să participați la aceasta procedura.

Activitatea de urmărire web este de obicei realizată prin implicarea furnizorilor externi (procesoare). În cazul în care un astfel de procesor este stabilit în afara UE, s-ar putea să apară o așa-numit transfer de date către o țară terță. Acest lucru este legal, în cazul în care procesorul oferă un nivel adecvat de protecție a datelor, care poate fi dovedit prin diferite mijloace (garanții suplimentare). Ne asigurăm că fiecare procesor oferă în momentul implicării sale un astfel de nivel. Ca măsură de siguranță suplimentară se aplică, o procedura separata, care este indicată mai jos.

4.4.1 Google Analytics

Acest site folosește Google Analytics, un serviciu furnizat de Google Inc. Google Analytics determină un profil de utilizare creat cu scopul de a optimiza ușurința utilizării site-ului nostru. Un pseudonim este atribuit pentru fiecare profil. În acest sens, datele de acces sunt colectate așa cum este descris în secțiunea 2 și comportamentul de utilizare analizat cu ajutorul cookie-urilor de analiză așa cum este descris în secțiunea 3. Un numar personal de identificare nu este necesar pentru urmărirea activității pe web: atunci când se colectează datele de acces la adresa IP este scurtata înainte de a fi transmise Google Inc., ceea ce înseamnă nu există informații care pot fi atribuite tie. Aceste profiluri de utilizare la care sunt atribuite pseudonime sunt analizate în scopul optimizării site-ului. Aceste date nu sunt corelate cu alte date deținute Google Inc. Pentru mai multe informații privind prelucrarea datelor referitoare la Google Analytics, consultați politica de confidențialitate a companiei Google:


https://policies.google.com/privacy?hl=en
.

4.4.2 Scopul și temeiul juridic al prelucrării datelor

Baza legală pentru colectarea și analizarea profiluri de utilizare pseudonim rezultă din art. 6 (1) (f) GDPR / secțiunea 15 (3) Avem un interes legitim în optimizarea utilizării site-ului nostru și efectuarea de măsurători privind acoperirea de marketing.

4.4.3 Durata de stocare  si criteriile aplicate în definirea acestei perioade

Ca regulă generală, datele care sunt colectate și analizate în asociere cu Google Analytics sunt păstrate până când ridică o obiecție față de utilizarea lor în acest mod. Pentru Google Analytics cookies-uri sunt stocate pentru un maxim de 24 de luni.

4.4.4 Opțiuni pentru depunerea unei obiecții și situații care pot conduce la limitarea/eliminarea prelucrărilor datelor dvs.

Puteți determina modalitatea cu privire la utilizare de către Google Analytics a datelor colectate modificând setările browser-ului și / sau făcând clic pe link-urile următoare pentru a descărca și instala browser plug-in-uri:

 

4.5 Link-uri către alte site-uri

Acest site nu conține link-uri către site-ul web apartinand altor operatori. In situația in care vom utiliza aceste servicii făcând clic pe link-urile respective, acestea vă vor redirecționa la site-urile respective (de exemplu, Facebook, YouTube). Cu excepția datelor de acces nu există date ale dumneavoastra care sa fie transmise acestor operatori.

Politica noastră de confidențialitate acoperă numai site-ul nostru; nu suntem responsabili pentru politicile de confidențialitate ale altor site-uri. Cu toate acestea, vă recomandăm să citiți politicile de confidențialitate ale site-urile web pe care le accesați făcând clic pe link-urile care duc la ele.

4.5 Conținut aparținând unor servicii externe afisat pe site-ul nostru

Pentru a optimiza serviciile oferite clienților noștri noi putem integra alte tipuri de servicii externe oferite de către alți operatori de date afișate pe site-ul nostru. Dacă utilizați unul dintre aceste servicii sau dacă sunt afișate anumite tipuri de conținut aparținând unor terțe părți, comunicarea de date se executa între dumneavoastra și furnizorul acelui serviciu sau conținut si este utilizat este doar pentru scopuri tehnice.

Furnizorul nostru nu poate utiliza datele oferite de tine pentru propriul lor scop. Pentru cele mai bune practici de transparenta, ne-am configurat serviciile sau conținutul oferit de către furnizori terți, astfel încât colectarea de date în alte scopuri decât prestarea serviociului contractat de noi sau serviciile lor pe site-ul nostru în alte scopuri este împiedicat.Cu toate acestea, din moment ce nu avem nici un control asupra datelor colectate de către părți terțe și asupre modalității de prelucrare de către acestea nu putem face declarații obligatorii referitoare la scopul și domeniul de aplicare al prelucrării datelor.

Cine intră în posesia datelor mele personale?

In cadrul companiei noastre cei care au nevoie de acces la informațiile dvs. în scopurile descrise în secțiunea 4 vor avea acces la ele, cu respectarea principiului confidențialității, utilitatii si limitarii utilizarii datelor. Furnizorii de servicii contractate de către noi pot de asemenea, să aibă acces la informațiile dvs. ( denumite „procesoare de date“, de exemplu, centre de date, servicii de call center, de urmărire web). Acestea trebuie să asigure securitatea datelor și tratamentul confidențial al informațiilor în conformitate cu acordurile de prelucrare a datelor contractuale pe care le-am încheiat cu ei.

Nici schimbul de informații cu alți destinatari, cum ar fi parteneri de publicitate, furnizorii de servicii social media sau instituții de credit ( „terțe părți“) nu are loc.

Datele mele cu caracter personal sunt prelucrate în afara UE sau SEE ( „transfer către o țară terță“)?

Utilizarea Google Analytics așa cum este descris la punctul 4.4 de mai sus face ca datele tale personale să poate fi transferate într-o țară terță, deoarece centrele de date ale Google Inc. sunt situate în afara Uniunii Europene și Spațiului Economic European ( „UE sau SEE“). Aceste transferuri de date cu caracter personal către țări terțe pot duce la informațiile personale transmise într-o țară care nu prevede același standard de protecție a datelor ca UE sau SEE. Cu toate acestea, fiind certificate în conformitate cu Privacy UE-SUA Shield, Google Inc., se asigură că se asigură un nivel de protecție a datelor comparabilă cu cea din UE / SEE. Puteți solicita o copie a acestor garanții prin contactarea adresei indicate în secțiunea 1 de mai sus.

Ce drepturi de confidențialitate a datelor am?

Aveți dreptul de a solicita acces la datele personale care sunt stocate în prezent de către noi. În cazul în care aceste date sunt incorecte, aveți dreptul de a solicita rectificarea lor. De asemenea, aveți dreptul de a avea acces la datele personale șterse și / sau sa ne solicitați limitarea prelucrărilor, în conformitate cu art. 17 și art. 18 GDPR. De asemenea, aveți dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal furnizate de tine într-un format electronic ușor de citit structurat, utilizat frecvent (dreptul la portabilitatea datelor).

Dacă ne- ați dat acordul pentru procesarea informațiilor dumneavoastră personale în scopuri specifice, puteți revoca acest consimțământ în orice moment, pentru viitor. Notificarea dvs. de revocare trebuie adresată nouă scriind la adresa de contact indicată în secțiunea 1.

În conformitate cu art. 21 GDPR, aveți, de asemenea, dreptul, din motive legate de situația dumneavoastră specifică pentru a ridica o obiecție la prelucrarea datelor dumneavoastră, care se face pe baza art. 6 (1) (f) GDPR. De asemenea, aveți dreptul de a depune o obiecție la prelucrarea informațiilor dumneavoastră personale în scopuri de marketing direct. Același lucru se aplică si pentru procesele automatizate care implică utilizarea cookie-urilor individuale, cu excepția cazului în care acestea sunt necesare pentru asigurarea funcționalității site-ului nostru.

De asemenea, aveți dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal, fiind in calitate de autoritate responsabilă:

anspdcp@dataprotection.ro  B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1,

În ce măsură au loc procese automate de prelucrare?

Noi nu folosim nici un proces de luare automata a deciziilor complet automatizate pentru oricare dintre scopurile stabilite în secțiunea 4.

Este efectuat un proces de profilare?

Noi nu executam proceduri de profilare pentru oricare dintre scopurile stabilite în secțiunea 4.

Data acestei politici de confidențialitate: 18 feb. 2019